по ред на номерата

Напоследък много сънувам бившите. Не ми се беше случвало отдавна да се сетя за хора, с които от години нямаме отношения. Но ето, че те се върнаха с гръм в сънищата ми, тропайки с крак и настоявайки да им обяснявам нещо.

Преживях 3 (4?) сериозни връзки с всичките му съжителства, татковци и майки, мизерии и красоти. И до една те бяха прекратени от мен, така е.
Освен номер 4, който все още силно владее сънищата, мечтите и notepad-а ми. Много време вече не мога да прелистя на нова страница, сериозно започнах да се губя…

Хората от връзки 1,2 и 3 се появиха в живота ми неочаквано и си отидоха съвсем желано от мен, защото чувствах, че ме ограбваха, че искаха всичко – сълзите, сърцето, сънищата, мечтите, малките среднощни будения, душата ми. И когато получеха тия работи, започвахме да се караме за всичко и някъде там между блъскането на вратата и заканата да не се видим повече казваха нещо като: „ние не си подхождаме, прекалено сме еднакви, искаме различни неща, имаме малко общо, говориш на език, който не разбирам“ …
Ето ги бившите в тефтера по ред на номерата.

& – ученическата любов – домашни купони с домашен алкохол, завършващи с домашно порно, лудо шофиране, от него ми остана слабостта към безразсъдните скорости, обичаше животните, виното, компютърните игри и колата си. Продължи 3 години. Лъв.

% – студентската любов – обичаше да говори за себе си в трето лице, наричахме се с бебешки имена, мляскахме се по заведенията из Студентски град с часове, отначало го кефеше, че не сме еднакви, накрая каза, че трудно приема да сме толкова различни. Продължи 1,5 година. Дева.

# – Латино drama king-ът от далечна презокеанска държава с лудото готвене, лудите скандали и лудият секс по цяла нощ, обичаше да е звездата на компанията, футболът и iphone3. Продължи 2 години. Козирог.

V – Болната тема и причината да опитвам да се лекувам чрез този блог. Човекът, който „ми напълни телефона с sms-и, сърцето с кръв и живота с празнота“ (цитатът е на Карбовски от „Есемесно почистване“).
Разказвачът на приказки. Облече най-съкровените ми мечти в думи, после ги разби. Отвори лъскавата кутия с обещанията, даде ми да опитам трошичка от тях, а после те полепнаха по мен като сажди, които не мога да махна с никаква гъба. Накрая затвори кутията, но не я отнесе със себе си, по-зле – остави ми я заключена и си отиде тихо. Периодично открехва леко капака и ми дава да помириша обещанията – опитва се да ме убеди, че нищо не е изгубено. После се измъква по чорапки и хааааааайде пак при всички прекрасни свободни пички, чакащи да бъдат уважени. Близнаци.

Advertisements

3 thoughts on “по ред на номерата

 1. Здравей,

  радвам се, чи ти хареса постът с Вилекулите ми (в другия ми блог). Аз пък открих твоя блог и ми стана интересно. Особено следното съвпадение: аз също създадох моя първи блог, за да изляза от красиво-убиващата история с един Близнаци, който изчезваше и се връщаше.
  Започнах така:
  http://www.dayseasons.blogspot.com/2007_06_01_archive.html
  и така: http://www.dayseasons.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

  после се мина през много търсене в себе си, залових се за креативната си страна и един ден виж ти – усетих, че съм стигнала неочаквано до баланс. Не зависех от любовта, за да съм щастлива.

  Като финал на щастлив филм в този период срещнах и човека, който исках да срещна и всичко преживяно до този момент ме беше подготвило да съм себе си във връзката, за която бях мечтала.

  Мисля, че осъзнах как се трансформира емоцията ми към онзи Близнак след една среща с него http://www.dayseasons.blogspot.com/2009/01/blog-post_27.html

  Така изглежда, че всичко се случи бързо и лесно, но тогава не беше така. Изглеждаше, че никога няма да има промяна от безнадеждното състояние, в което се чувствах.

  Мисля, че и при теб ще се получи нещо такова по един или друг начин. Само вярвай, че най-постоянното нещо е промяната и тя винаги е към добро. Щом си има потенциала да изживееш една магия, това ще се случи отново, но на по-високо ниво.

  *THUMBS UP*

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s