преди да почне след като свърши

Безкраен ден. Хиляди мисли, стотици въпроси, десетина извървени километра, две кафета, една цигара и половин чаена лъжичка оптимизъм. Колко може да понесе човек преди да полудее? Сигурно (не) много още.

Мисълта ми е за приятелите, които изчезнаха. Най-натрапчивата мисъл днес е за всички тези, с които първо споделяхме кукли Барби, пликчета семки, после книги, след това дискове с музика и въртележки  от пиене-гаджета-трева-пиене. В тоя ред, да.

Постепенно хората, с които пием бира на брега на реката, се пренесоха някъде на по-удобно, на диванче пред телевизор до топлите задници на жените и мъжете си. Добре, ще пием кафе по стандартите – в заведение! Айде, ама и тук удрям на камък. Ела у нас! Добре, отидох. Толкова съм се навила да (си) докажа, че не всички са изгубени, че прекосих целия град, за да ида на гости. Почти си приказвахме за гоблени и сериали, толкова беше скучен и тъп тоя разговор. Стоях половин час.

В крайна сметка се мотах из парка с един познат, който нямаше пари за кафе, но си говорихме за книги, музика и ролеви игри. Иронията – тоя човек никога не ми е казвал, че „винаги ще сме близки, нали знаеш!“

Проблемът с изчезналите хора остава. Изведнъж ги няма тия хора, но това е ок, ако знаеш, че някога са съществували и ги чуваш през месец-два-три или година, значи всичко си е в коловоза. Обаче те изчезнаха, няма ги, не само ме изтриха от социалните си мрежи и животите си, но сякаш никога не ги е имало. Сигурно ако отворя старите снимки на тях вместо лица ще има въпросителни. Разбирам промяната на приоритетите и ценностите, но трябва ли да се отричаш от всичкото си минало? Не й знам правилата на тая игра, пас съм.

R.I.P. всички, които бяхте, а вече не сте.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s