три сватби

 

Три от жените, които са ми били много близки в различни моменти от живота, се омъжват през тази година.

Г. Господинов казва, че манията да се правят списъци, трябва да се третира като болест. И аз днес, научавайки за поредната сватба, си направих бърз списък с хората, за които знам, че ще сключат брак. (Сигурна съм, че има много други, за които просто не знам и ще науча от променените статуси в социалната мрежа.)

Трите сватби:

  • На В. и В., които се ожениха почти тайно, без снимки, без да разгласяват, без почти никой да знае. С 2-ма свидетели в малко градче в Южна България. Причината е, че В. ще роди през лятото и най-лесно е да сключи брак с бащата, за да се избегне припознаване и пр. Ще живеят на село.
  • В. и А. ще се оженят на някаква поляна в гората през лятото, ще имат внимателно подбрана музика и много снимки (предполагам). Сключват брак, защото искат, а не защото трябва. След сватбата ще живеят под наем, както правят и в момента, пак защото така искат, а не защото са принудени.
  • М. и И. ще вдигнат тежка сватба с около 50 гости (все пак не от най-тежките сватби, но голяма за моите стандарти) в центъра на морски град, предстои ушиването на рокля, дълго избиране на аксесоарите към нея, а след шумното отпразнуване младите най-сетне ще заживеят заедно.

Хората в тия връзки, самите отношения между тях, и причините, поради които се събират, са съвършено различни. Всички те, за щастие, са обединени от силната любов, която изпитват един към друг, поне така изглежда отстрани. А това, смятам, е най-основното ястие във всяка връзка. Останалите детайли като покани, чаши, пръстени, обувки, токи на колани и шум на платове, наистина нямат значение.

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s