град от сънищата

 

Много често сънувам един град. Не знам кой е, някакъв град в Централна Европа може би, но не мога да отгатна кой точно. Сънувам квартал от него. Намира се на хълм, има тесни улички, жълти сгради и фенери от ковано желязо. Може да е всеки един град от Трансилвания до Севиля, от Москва до Белград. Никога не съм била в този измислен град в истинския живот, това знам със сигурност.

Вече няколко пъти сънувам, че се спускам по една уличка и отивам да пия кафе в едно кафене на ъгъл. Намира се точно срещу някаква малка триъгълна тревна площ. Има пътен знак и теменужки. Някъде срещу него стои стара сграда, доста голяма и изоставена. В един сън влязох в нея. Вътре нямаше етажи, приличаше по-скоро на огромен хангар, но с фасада на жилищна сграда. А аз съвсем спокойно си вървях по стените.

В един друг сън сънувах, че имам уговорка в заведението срещу триъгълната тревичка, обаче не можех да намеря как точно се стига до там.

Снощи сънувах, че карам стар „Мерцедес“, паркирам го на улицата и тръгвам да търся някакъв адрес. Минавам покрай кафенето и продължавам покрай жълти сгради с кафяви капаци на прозорците… Загубвам се и започвам да търся колата си, но я няма и няма…

Advertisements

2 thoughts on “град от сънищата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s