Вещи/Един тиган във формата на сърце

Напоследък много се запалих да гледам разни неща втора употреба. Попадам на разни интересни предмети, от които хората искат да се отърват. Продават ги за символични суми обикновено, просто за да ги разкарат от дома си. И така вчера видях две ретро бутилки, няколко лампи и едно тиганче във формата на сърце.

Не пия и не пуша, а и рядко излизам, така че мога да си купя някоя такава дреболия, която да ме радва. Веднага писах на човека и се разбрахме за днес.

20140514_194622

Сутринта ми започна с разходка из квартала. Вървях си между добре подредените дворчета, наслаждавах се на саксиите с цветя по прозорците, питах се какви ли хора живеят в цветните къщички, всичко беше свежо и красиво заради дъждовното време тия дни.

20140514_121824

А после се видях с Джонатан. Тоя със сърцето-тиган. Или тиганът-сърце. Полафихме си и аз за пореден път се питах защо не срещам такива хора по-често. Той беше застаряващ англичанин, който решил да се отърве от многото натрупани вещи. Щото щял пак да се мести в друга държава. Опитвал се да го дава скромно, но все трупал багаж. Ах, казах му, историята на живота ми е това.

20140514_201820

 Не знам дали ще пържа някога яйца в тиганчето, ама винаги съм искала да имам такова:)

20140514_204512

 Два пъти ми се е случвало да се разделя със скъпи вещи. И двата пъти не го обмислях, просто се случи. Оставих след себе си книги, дискове, обувки, дрехи, нощни лампи, чаши за вино, гювечета, малки електроуреди и какво ли не. И дори не съжалявах.

В „Боен Клуб“ едно време казваха, че The things you own end up owning you и това е истината.

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s